2015. szeptember 4., péntek

Friss, forró GoT hírek a VI. évadról!

Természetes, hogy rengeteg találgatás lát napvilágot a hőn áhított következő évaddal kapcsolatban. Ez egy természetes folyamat, hiszen a világ legnézettebb sorozata logikus, hogy megmozgatja a több millió kíváncsi rajongó fantáziáját. Még egy kis adalék a népszerűségéhez, hogy a Trónok harca bekerült a Guinness Rekordok Könyvébe is, mint a legtöbb országban azonos időpontban vetített drámasorozat, hiszen az 5. évad hétről-hétre érkező részeit 173 országban ugyanakkor nézhették a rajongók az HBO-n és más csatornákon. Az új információk utáni vágyakat csak tovább fokozza, hogy a Winds of Winter, azaz a következő könyv megjelenésének idejét még mindig homály fedi. Több klikkvadász cikk után, megpróbálok az eddig felröppent hírek alapján tiszta képet festeni az eljövendő részekkel kapcsolatban.

Johnt alakító Kit Harington több interjúban is kijelentette, hogy bár járt az ötödik évad forgatásán, nem tér vissza a következő szériában. Viszont.. Jon varg. Mindegy, hogy a sorozat csak Bran képességeit mutatta be, ettől még ugyanúgy benne is él ez az adottság. S minden varg mikor meghal, lelke egy állatba "száll”. Viszont lássuk be, hogy akik Jont megölték, azok Szellemet is meg fogják (vagy legalábbis megpróbálják) ölni, hiszen miért is ne, ha már ennyire gyűlölik Jont? Így jöhet képbe a Vörös Isten s Melisandre. A rendezők minden tette rásegít erre a teóriára, miszerint a papnő támasztja fel Havast. Az, hogy a falnál erősebb a vörös papnő mágiája, s hacsaknem véletlenül tért vissza a deresi csatából,hovatovább az emberáldozat is megvolt, mikor Shireent máglyán elégették. De ezek csak találgatások, ami viszont tény, hogy mindezt nem fogjuk megtudni 2016 április-májusában sem!
Ha már volt róla szó, hát örvendjünk, hiszen Havas Urasággal ellentétben, visszatérBran és vele kedvenc bőbeszédű barátunk Hodor is. A Bran Starkot alakító Isaac Hempstead-Wright a The Irish Examinernek erősítette meg, hogy a sorozat következő szezonjában visszatér Bran Stark szerepében.
“Csak annyit mondhatok, hogy ebben az évadban visszatérek, és különösen érdekes dolgok történnek majd Bran körül. Lesznek izgalmas látomásai." - mondta el a színész. S, hogy mik is lesznek ezek a látomások egy nagyon izgalmas kérdés. De elég valószínűnek tartom, hogy ezek által láthatjuk újra a legnagyobb horderővel bíró biztos visszatérőnket…
Szintén biztos hír, hogy Theon (Bűzös) Greyjoy nagybátyja, a Vas-szigetek királyi családjának fekete báránya, a Csend kapitánya, Euron (Varjúszemű) Greyjoy a következő évad egyik állandó szereplője lesz. S az is eldőlt, hogy ki alakítja majd a sorozatban. A dán színészt, Pilou Asbæket választották a szerepre, aki a Borgen című sikeres drámában tűnt fel, de játszott a Borgiákban is, és hamarosan a Ben-Hur remake-ben ő alakítja majd Pontius Pilátust.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése