2015. október 15., csütörtök

Bajos csajok - Knock Knock kritika

Mondja valaki, hogy a nők nem veszélyesek! Persze, hogy azok. Keanu Reeves karrierje ingadozik, mint a libikóka. Legutóbb a John Wick egy jó kis zsánerfilmet rakott le, a Knock Knock is erre készül? 

Nem sajnos. Én nyilván együtt érzek Keanuval. Nem csak mert volt már szerencsém őrült nőkhöz, de azért is, mert ebben a filmben az egyetlen ami jó, az ő alakítása. Na meg persze az alapötlet. De tényleg! Ilyet még nem láttunk. Ez valami olyan, mint mikor elsütöd a puskát, nagyot durran, a puskatus visszaüt, de a tetves üveget nem találod el.

Keanu Reeves tisztes családapa, jó munkával, csinos felességgel, két aranyos gyerekkel, meg egy szupi házzal. Az asszony elviszi a kölyköket a partra, de sajnos Keanu nem tud velük menni, mert van egy csomó melója. Mit tehet hát, felrak egy lemezt, bepattint valamilyen CAD szoftvert, és tervezi a házakat, mint az építészek többsége. Aztán két csaj beállít hozzá, vizesen szexin, hogy hát eltévedtek, nem tudná-e útba igazítani őket. A mi Neónk ugye jó ember, hát beinvitálja a két szexfilmet meggyalázó módon átázott lánykát, megengedi nekik, hogy telefonáljanak és megszárítsák a ruhájukat. Aztán persze az történik, amit minden jobb érzésű szingli már az ajtónyitáskor megtenne (ne menjünk bele morális kérdésekbe). Ez viszont egy nagyon elcseszett reggelhez vezet, és innen megindul a lavina, tekintve, hogy a lányok nem teljesen százasok.

Azzal be lehet határolni a filmet, hogy Eli Roth nevéhez köthető. Mondjuk ebben kevesebb vér van, mint a filmjeiben általában. Mindenesetre kicsit hazudtam, mikor azt mondtam, hogy egyedi ötlet, ugyanis 1977-ben ellőtték ezt a sztorit. Mondtam már, hogy a film remake? Tetves Hollywood, nincs egy épkézláb kreatív ott?! Az eredeti filmről nem tudok nyilatkozni, itt viszont nagyon kevésnek tűnik az alapötlet, vagyis egyértelműen kevés egy filmhez, mert amúgy a sztori felvetése tetszett (biztos sok férfigyűlölőnek lesz ott a díszdobozos blu-ray a polcán). Trailert ne nézzetek, mert az első fél órája a filmnek, az "úgyis tudom, mi fog történni" jegyében fog lezajlani, és nem okoznak majd nagy meglepetést a készítők. Ez is az egyik hibája a filmnek, nem sok fordulat van benne, bár a karakterek azért menthetnék a menthetőt, de nem így történik. Jó lenne például megtudni pár dolgot a csajok motivációjáról (sejteni azért lehet) vagy háttértörténetéről, vagy a kettőjük kapcsolatáról, ellentéteikről. 

Amit a számlájukra lehet írni, hogy tényleg idegesítőek voltak, a végén már nagyon szurkoltam a főhősünknek, hogy "itt az ideje kicsinálni a libákat"! Keanu viszont csak szenved. Persze reflexből jót alakít, mert tud ő ha akar, de a forgatókönyv nem segít a kezére. Voltak pontok, mikor felkiáltottam magamban, itt az idő, hogy belemássz a fejükbe, egymás ellen fordítsd őket, taktikázz! Erre ez a hülye csak nyavajgott. Nem tudom megállapítani milyen színészek a lányok, nem kaptak teret egyáltalán, sőt, ez a két lány egy is lehetett volna, nem volt semmi személyiségük, Keanu meg hiába jó, ha a karaktere a legnagyobb, legesetlenebb áldozat a filmtörténelemben. A Knock Knock nem egy agysebész film, de sajnos még egyszerinek sem jó, egy unalmas estét simán tehet rosszabbá.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése